Een leven lang leren. Lang leve het leren!

Iedere keer verbaas ik mij. In positieve zin. Ik weet eigenlijk niet of LinkedIn je geboortejaar aangeeft. Geloof me: in de Corona crisis zit ik op het randje van: kijk uit! Althans, volgens Jaap van Dissel. Oergeestig is het. Ik moet eigenlijk thuisblijven, maar mag wel in een volgepakt vliegtuig naar Torremolinos. Humor! Iets met een luchtverfrisser is de uitleg. Dubieus. Politiek. Maar daar gaat het nu niet over.

In mijn hoofd en rolkoffer. Niet arrogant bedoeld. In relatie met die leeftijd.

Wat ik hier bedoel: Ik “swing” al een poosje mee in heel wat organisaties. Al jaren loop ik (digitale) draaideuren door. Met een bak kennis en ervaring. In mijn hoofd en rolkoffer. Niet arrogant bedoeld. In relatie met die leeftijd. Echter, er ontstaat altijd ruimte voor meer. Altijd weer. Hoe mooi! De verbazing dus.

Ik ontmoet zoveel mooie mensen, dat het soms duizelt. Tijdelijke collega’s met minstens zoveel ervaring, maar met eigen expertises, passies en visies. Soms haaks op die van mij. Soms prachtig aanvullend, soms verpakt in totaal nieuwe leerzame items. Hoe dan ook: het verrijkt. Wollige term, weet ik!

Hoe ouder, hoe makkelijker om je zonder schroom kwetsbaar op te stellen. De bewijsdrang is passe. De dialoog komt ervoor terug. Openstaan voor andere denkwijzen. Geen discussies. Samen optrekken. De organisatie adviseren: vanuit verschillende invalshoeken.

Ik heb daarnaast een absolute zwak voor jonge talentvolle collega’s. In de goede zin: jaloersmakend. Nonchalant met een laptop op schoot. Vingervlug scrollend van de ene sheet naar de ander. Een aansprekend verhaal. Genieten. Ik probeer dat ook weleens: dat met die laptop. Staat heel raar.

Alle gekheid op een stokje. Ik probeer binnen mijn vermogen het verschil te maken. Dit jaar vervolg ik mijn leerschool op Nyenrode: het belang van de wetenschap, de theorie, de analyse van processen. Ik slurp het op. Fantastisch. Maar dan ben je er echt nog niet. Ik heb de organisatie, met de collega’s nodig. Ik kan het niet in mijn uppie. Ik breng kennis mee, maar haal ook op.

Als klap op de vuurpijl. Ik kom net uit een echt gave sessie teamontwikkeling. Wat een eer om daar als externe aan te mogen bijdragen. What can I say more.

Die verbinding is de crux tot succes. Op deze wijze: Lang leve het leren!

Tot slot. Mijnheer van Dissel: succes met de volgepropte charters. Time will tell!

Warme groet, een super fijne en vooral gezonde zomer gewenst.

Annemarie

Leave a comment