Opeens was het Kerstavond……

Een bizar jaar. Tijdloos, althans zo ervaar ik dat. De afgelopen maanden regen zich aaneen. In een monotone modus. Seizoenen liepen ongemerkt in elkaar over. Ik dacht er niet bij na. Ik deed mijn ding. Een complex project, digitaal coördineren. Lukt dat? Ja! Met mijn dierbaren, binnen de regels, vrolijke en liefdevolle events organiseren? Zekers! Wel alles in zo een imaginaire waas van: joehoe, wat overkomt ons? Is this real time? 

Thuiswerken: ook zoiets, was het ooit anders? WiFi versterkers in the house. Skype, love it. Oergeestig, nuttig en energievol at the same time! Verlang ik toch stiekem naar de file, met muziek en eindeloze mobiele gesprekken. Wandelen kwam in de plaats. Knikkend naar vele lotgenoten. Harmony! 

Nee, ik hijs mij niet in een makkelijke (tijger) legging en sloffen. Vreselijk. Haat sloffen. Mocht ik ooit in die ondingen worden gespot: alarmeer een reddingsteam. Ik blijf strijden tegen enige vorm van verslonzing. De setjes blijven kantoor waardig. Nu ook met bijpassend mondkapje. Helaas: op mijn pumps zit inmiddels een laagje stof. Soms raak ik ze even aan. Verzet ze wat. Geen idee wat ik daar eigenlijk mee deed. Lang geleden een must have. Nu geworden tot prehistorische items. 

Vanzelf blij dat ik gezond ben gebleven. Dat mijn lieverds niet ziek zijn. Maar potverdrie: wat is het een zorgelijke tijd. Never ending. Of toch? Het vaccin! Dat moet onze verlossing worden. Ja, ik wil! Wat een gezeik. Over wel of niet. Hou toch op. Wat dan: nog jaren op je sloffen tegen de planten praten? Maar goed, het duurt nog even voordat we met z’n allen de Victorie kraaien. 

Het Corona nieuws raakte de kern van wat leven mooi zou maken. Toch is alles niet gitzwart. Het is wel raar. Maar wat doen we allemaal ons best. Ik hou vol. Samen met mijn lieve familie en vrienden. Met fijne collega’s. Met al die borrelboxen die in de bus vielen. Elkaar ontmoeten op virtuele Kerstmarkten, digitale koffiemomenten en weekstarten. En zoveel meer. Leermomenten ten over. Galgenhumor als opsteker. De veerkracht is groots. Binnen deze gekte blijf ik gewoon mijn ding doen. Ook in 2021! 

Warme groet 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *