Ik wens u een fantastische zomer!

We are going to Ibiza! …..Heerlijk, maar wij niet hoor, we reizen deze zomer af naar Bretagne. Een voor ons nog onbekend deel van Frankrijk en vanuit een idyllische Bretonse hoeve gaan we op onderzoek uit en heerlijk genieten. Heel veel zin in. Bij het schrijven van deze blog is de zomer bij ons in ieder geval nu toch echt begonnen. Hoge temperaturen en veel zonneschijn, dat is de voorspelling voor de komende weken. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een beetje rust en ontspanning.

Untitled

Voor mij tijd voor een korte terugblik op mijn eerste half jaar als ZZPer. Ik heb eigenlijk niks met die naam, ik kan het niet goed duiden, maar het klinkt voor mij gewoon niet charmant. Beetje niks zeggend. Enfin, het is niet anders, iedereen weet wat ermee wordt bedoeld.

– En ja, ik ben vaak erg onder de indruk van hun werkkracht, creativiteit en ervaring. En soms stinkend jaloers, wanneer zij van de ene opdracht naar de andere hobbelen.

Vanaf 1 januari jl. ben ik gestart als zelfstandig professional!, specialist op het brede terrein van HRM. Klinkt nog steeds heel gaaf. Zojuist vroeg een secretaresse, tijdens het maken van een telefonische afspraak: Uw naam weet ik, maar van welk bedrijf bent u ook alweer? Ik ben van mijn eigen bedrijf, gaf ik vriendelijk aan. Heerlijk om te zeggen. Het eerste half jaar binnen deze nieuwe spannende periode zit er dus op. Ja, nog heel enthousiast! Maakt u zich geen zorgen. Is het een makkelijk gekozen ommezwaai, nee! Hemel, nee, wat heb ik veel en ook hele goede en fantastische concurrenten binnen deze krappe arbeidsmarkt. Of ik dat erg vind, vraagt u? Nee, dat vind ik niet erg, nou ja…….Het is gewoon een feit, zo simpel is het, daar heb je mee te dealen. Het houdt mij zeker scherp en zorgt ervoor dat ik op een gezonde en pro-actieve manier actief en alert blijf. In dat geval is het zelfs verrijkend. Ik kom mijn collega ZZPers regelmatig tegen op seminars, workshops en andere mooie netwerkbijenkomsten. En ja, ik ben vaak erg onder de indruk van hun werkkracht, creativiteit en ervaring. En soms stinkend jaloers, wanneer zij van de ene opdracht naar de andere hobbelen. Maar stiekem merk ik dat zij mijn oeuvre ook zeker als waardevol bestempelen. Het is dan ook niet anders dan dat je elkaar zo nu en dan wat voor de voeten loopt en een beetje boel in dezelfde vijver zit te hengelen. Maar uiteindelijk ben je allemaal uniek en heb je allemaal onderscheidende kwaliteiten, zo merk ik ook. En dat is nu net wat je moet uitventen.

Vanaf april jl. schrijf ik, met enige regelmaat, blogs op mijn website www.annemarievanderwill.nl Ik merk dat ik het schrijven daarvan hartstikke leuk vind. Een moment van bezinning. Een moment ook voor persoonlijke ontwikkeling. De onderwerpen dienen zich bijna dagelijks aan, zijn divers en komen direct vanuit mijn persoonlijke beleving en vanuit de praktijk. Via mijn website of de social media bent u van harte uitgenodigd deze met mij mee te lezen. Een bezigheid, die ik zeker met veel plezier blijf volhouden. Hopelijk weet u dat te waarderen en misschien kunt met de inhoud van de blogs aan de slag. Ik sta u vanzelfsprekend graag met raad en daad bij.

Naast mijn zelfstandige bestaan en mijn raadslidmaatschap in Huizen, heb ik ervoor gekozen tijd en ruimte in te plannen voor vrijwilligerswerk. Al lang voor mij een gekoesterde wens en nu handen en voeten gegeven. Ik werk een paar uur per week in het Geheugenhuis in Huizen. Ouderen met beginnende dementie komen daar een aantal dagdelen bij elkaar en samen zorg je voor een mooie invulling van deze uurtjes. Daarnaast start ik als voorleeskracht voor Ouderen, in samenwerking met de Bibliotheek. Geweldig! Wat een mooie, gedreven en enthousiaste vrijwilligers en professionals heb ik inmiddels al mogen ontmoeten. Ik beweeg mij in totaal verschillende werelden (organisatieadviseur, raadslid, vrijwilliger), allen belangrijk en prima met elkaar te combineren. Waar een wil is, is een weg. Het geeft een bijzonder goed en voldaan gevoel.

Kortom: een mooi eerste half jaar, spannend, hard werken, maar bovenal zeer leerzaam. Ik weet zeker dat er de komende tijd genoeg onderwerpen de revue zullen passeren, die uiteindelijk een plek verdienen binnen mijn blogs.

Ik wens u een fantastische zomer! En wie weet hebben wij na de zomervakantie een mooie afspraak met elkaar. Ik kijk daar naar uit!

Warme groet Annemarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *