“De cultuur van het uurtje, factuurtje scenario heeft nooit goed bij mij gepast.”

Zo verdomd betrokken!

Na gedegen onderzoek en het vervolgens afgeven van zorgvuldige richtinggevende adviezen, met goed afgewogen toekomstgerichte perspectieven, beland je daarna in de fase dat de organisatie aan zet is. Welke adviezen worden omarmd, welke adviezen schuiven door en welke adviezen worden genegeerd? Spannend! Doordat je een aantal maanden echt tot in het hart van de organisatie bent gekropen en je de overtuiging hebt gehad van het juiste advies, blijft het slikken wanneer keuzes op onderdelen tegendraads worden ingezet. Ik heb collega’s die daar veel makkelijker mee omgaan. Binnen mijn netwerk en intervisie momenten zeggen zij niet zelden: joh, hun keus, je hebt je best gedaan. Maar dat moet bij je passen. Het is mogelijk minder professioneel, maar ik voel mij altijd zo verdomd betrokken. De cultuur van het uurtje, factuurtje scenario heeft nooit goed bij mij gepast. Natuurlijk weet je ook dat binnen het krachtenveld in organisaties tientallen andere aanpalende oorzaken mede bepalend zijn voor keuzes. Dat niet direct voor het oog waarnemende onderstromen de agenda kunnen bepalen. Dat persoonlijke belangen, het maar al te vaak winnen van het noodzakelijke organisatiebelang. Het zijn net allemaal mensen!

– Ha, zeggen mijn collega’s, binnen de wondere wereld van het organisatieadvies, dus zo naïef ben je nu ook weer niet.

Ha, zeggen mijn collega’s, binnen de wondere wereld van het organisatieadvies, dus zo naïef ben je nu ook weer niet. Vier je successen en laat de teleurstellingen snel achter je. Je kunt immers als adviseur geen ijzer met handen breken. Hoe graag je het ook zou willen.  Tsja, ze hebben gelijk, natuurlijk hebben ze gelijk. Maar voor mij went het nooit. De aard van het beessie, zullen we maar zeggen.

Het enthousiasme om organisaties verder te helpen binnen hun ontwikkeling blijft gelukkig fier overeind. Het is verslavend en fantastisch werk. Mijn ervaringen leveren ook prachtige momenten op en wat een mooie mensen leer je altijd weer kennen. Wanneer je weer een deurtje verder gaat, pak je gratis en voor niets nieuwe leermomenten mee. Sommige nieuwe contacten worden blijvende contacten. Rijkdom. Mijn gedrevenheid wint het. En… ik blijf gewoon verdomd betrokken!

Warme groet Annemarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *