Toen ik zeven jaar geleden in het diepe sprong!

Kijk nou, moet je haar zien zitten op de foto bij de KvK. Eigenwijsneusje. Leuk toch, zo een herinnering op FB. Daar denk je anders nooit meer aan. Ik weet nog dat ik het rete spannend vond. Stoer ook. 

Ik startte zeven jaar geleden mijn eigen onderneming, namelijk 
Annemarie van der Will Consultancy. Specialist op het brede terrein van HRM en organisatieadvies. Hele mond vol hè? Dat moet je dan vanaf dat moment gaan waarmaken. Maar waar een wil is (voor de oplettende lezers leuke woordspeling), is een weg. 

“To the point mams, niet te breedsprakig. Niemand heeft daar zin in en tijd voor. Blijvende uitdaging!”

Ik had inmiddels al wel jarenlang ervaring en kennis opgedaan, mooie en leerzame tijden, maar dat telt dan niet direct. Althans, het is geen garantie dat de hele wereld direct voor je deur ligt voor een klus. Je mot jezelf gaan verkopen! Heul veul kopjes koffie drinken. Jezelf een opvallende strik ombinden, jezelf af en toe in the sale doen. Enfin, een speler op de zelfstandige markt worden. Netwerk vergaren dus, maar vooral vertrouwen opbouwen en altijd en altijd kwaliteit leveren. Oei, klinkt heftig, maar je kunt je geen hapering in je CV veroorloven. 

Zeven jaar geleden was dat besef er zeker! De praktijk echter is knetter hard. Ik heb zoveel mooie, interessante en ervaren zelfstandige collega’s om mij heen. Je moet het plekje daartussen echt gaan verdienen. En daarna met hard werken en leren behouden.

Wat een mooie en spannende opdrachten waren het de afgelopen jaren. Iedere dag dankbaar voor het vertrouwen wat in mij is gesteld. 

Ik deed het niet alleen. Mijn gezin draaide mee. Waren en zijn trots. Altijd betrokken. Mijn man nam de financiële administratie likkebaardend op zich, mijn zoon bouwde met liefde mijn website en plaatst al jarenlang wonderschoon mijn blogs en mijn dochter kijkt met een positief kritische blik naar mijn teksten. To the point mams, niet te breedsprakig. Niemand heeft daar zin in en tijd voor. Blijvende uitdaging! 

Een bevriende fotografe schoot destijds voor mijn website mooie profiel plaatjes. Die gaan wel eerdaags op de schop! Gedateerd klinkt te erg hè, maar na zeven jaar als zelfstandige en met het natuurlijke verloop………is mijn look net even iets anders. Coming soon. 

Maar het meest belangrijk, de afgelopen jaren, waren mijn oud collega’s en vrienden uit het vak. Zij staken onvoorwaardelijk hun hand voor mij in het vuur. Zij stelden mij, met hun hartelijkheid en overtuigende gaven, voor bij potentiële opdrachtgevers. Zonder hen was de weg veel meer hobbelig geweest. Tot op de dag van vandaag is dat te fijn. Dank, dank x 1000. Love you all.

Nou, ik sprong en ben nog niet verzopen. Natuurlijk heb ik weleens naar adem moeten happen. Dat houd je scherp! That’s all in the game. Lekker enthousiast en ambitieus werk ik door. We gaan zeker voor mijn tienjarig jubileum. Feestje! En heerlijk: de (digitale) kopjes koffie en altijd zin om mijn mooie ervaringen, verhalen en anekdotes met liefde met jullie te delen. Neem 
dan wel even je tijd, want breedsprakig is wel een beetje mijn ding! 

Warme groet 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *