We benne efkens terug op het oude nest!

Zeg je nou: dit lijkt wel op het Heintje Davids effect? Wie kent haar en de uitdrukking niet? Een variétéartiest van lang lang geleden, die telkens opnieuw opkwam na een opmerkelijke afwezigheid. De vergelijking lijkt wat vergezocht om meerdere redenen. Ik kan best grappig uit de hoek komen, al zeg ik het zelf, maar met dans en zang gooi ik helaas geen hoge ogen. En of mijn afwezigheid door de jaren heen opmerkelijk was, betwijfel ik dan ook weer. Waarschijnlijker is het dat zaken soms lopen, zoals ze lopen. Zoals zoveel dingen in ons leven. 

– “oude liefde roest niet”

Dus: na een mooie en wederom leerzame periode bij een onderdeel van de belastingdienst, waar o.a. een analyse inzake de versterking inzetbaarheid medewerkers op de rol stond, was het weer tijd voor een nieuwe uitdaging. En die kwam snel. Misschien uit onverwachte hoek of eigenlijk misschien ook helemaal niet. 

Als je mijn LinkedIn profiel scant dan zie je dat ik een behoorlijk lange tijd werkzaam ben geweest als consultant bij mooie en aansprekende organisatieadviesbureaus. Zo’n typ, die als een rondreizend circus, met rolkoffer, kokerrok en knot, organisaties de helpende hand uitstak. Een top leerschool en 1000 kilo nuttige bagage in mijn koffer, zodat ik uiteindelijk zeven jaar geleden enthousiast en vol vertrouwen als zelfstandig organisatieadviseur voort kon. 

Kort voor de jaarwisseling kwam daar dan de leuke deal om tijdelijk, met opgestroopte mouwen, BuitenhekPlus met haar advieswerkzaamheden te ondersteunen. Ervaren collega’s daar kozen voor een vervolgloopbaan, nieuwe en enthousiaste collega’s staan inmiddels alweer in de startblokken. Echter in de tussenliggende periode, tijdens de wisseling van de wacht, draait de Consultancy en dienstverlening naar opdrachtgevers natuurlijk gewoon door. En ja, daar verschijnt dan even mijn tijdelijke overbruggingsrol. En ja, daar verdwijnt deze weer als the crew weer compleet is. Wat onwijs gaaf om dit te mogen doen. 

Sommige onderdelen van het werk staan zo vast in mijn geheugen gegrift, denk aan de advisering en ondersteuning tijdens functiewaarderingstrajecten, dat dat een kwestie is van weer gewoon met liefde oppakken. Het blijft een prachtige expertise, een vak apart! En dat neem ik maar al te graag weer even op mij. 

En zo geschiedde dat ik wederom ben neergestreken op het oude vertrouwde nest. Een bijzondere en leuke start van het nieuwe jaar. Het spreekwoordelijke gezegde: 
“oude liefde roest niet”, lijkt hier zomaar eens op zijn plaats. 

Warme groet Annemarie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *