Toen plots mijn anker wegviel!

Het leek zo vanzelfsprekend, daar in het pittoreske Nijkerk. Daar waar het gerenommeerde organisatieadvies bureau BuitenhekPlus gevestigd was. Vanaf 1999, long time ago, begon ik mijn loopbaan als organisatieadviseur. Op dat moment nog onder de naam van Buitenhek & van Doorn Consultancy. Zo groen als gras was ik, in de wondere wereld van het organisatieadvies. Voornamelijk werkzaam binnen de lokale overheid. Ik wist van niets en al helemaal niet dat het zijn van functieanalist en functiewaardeerder een soort van vak was. 

Het was, zo herinnerde ik mij, ook niet of nauwelijks uitlegbaar. Op feestjes probeerde ik het weleens, als antwoord op de bekende vraag: en wat doe jij voor werk? Ik raakte niet zelden mijn gesprekspartner spoedig kwijt. Ze kropen weg onder het mom van het zien van een andere bekende! Maar hoe dan ook werd dit werk, in samenhang met vele aanverwante werkzaamheden op het brede terrein van HRM, mijn ding. Ik had mijn hart verpand en niet alleen aan dat bijzondere nieuwe vak, maar ook aan dat mooie organisatieadvies bureau. 

Er volgde vele jaren van hard werken, studeren, plezier en van vallen en opstaan. Ik reed als een rond reizend circus door het land met zware tassen vol functieboeken. Hilarisch. De digitale wereld had toen nog maar beperkt haar intrede gedaan. Iets later lag er ook een beamer in mijn kofferbak. Zo groot, dat ik best een soort loodgieter had kunnen zijn. En  ja, het werd mijn ding. Op feestjes maakte ik mij er intussen meer makkelijk van af. Ik noemde mijzelf P&O adviseur. Dat begreep men wel. 

Mijn volwassenheid binnen het werk groeide, net zoals mijn ontembare ambitie. Ik vertrok en kreeg het vertrouwen om binnen een ander mooi organisatieadviesbureau BentoSpino mijn werkbare leven voort te zetten. Een andere richting, meer bestuurlijk en gericht op onder andere herindelingsvraagstukken. Prachtig! 

Maar na een paar jaar, met een koffer vol nieuwe ervaringen en leermomenten, trad ik weer in dienst bij BuitenhekPlus. Ik viel met mijn neus in de boter! Samen met Leeuwendaal advies ontwikkelden wij het niet meer weg te denken sectorale functiewaarderingssysteem voor de gemeentelijke overheid HR21. 

En toen lonkte toch het zelfstandige bestaan en ging ik alweer vreemd. Onder de naam Annemarie van der Will Consultancy vervolgde ik mijn loopbaan. Wat een spannende tijd! Wat een heerlijke ervaringen, meestal. 

Totdat ik heel recent, het kan verkeren, in januari 2022, gewoon weer bij BuitenhekPlus aan het werk ging. Of dat de wereld had stilgestaan. Hoe leuk! Maar eerder dan verwacht kwam daar toch plots de ommezwaai. BuitenhekPlus fuseerde met Leeuwendaal advies en maakt daar nu onderdeel van uit. Een nieuwe werkgever trad in mijn leven, niet geheel onbekend gelukkig, na al jaren van fijne samenwerkingen. Wat een fantastische ontvangst, de afgelopen periode. Natuurlijk, het is even wennen, maar het voelt als een warm bad. 

Waar is nu mijn anker gebleven? BuitenhekPlus, het bedrijf dat altijd op zowel de voorgrond als achtergrond een belangrijke rol in mijn werkbare leven bleef spelen. Waar ik vanaf het prille begin in 1999 zoveel vertrouwen kreeg en ontwikkelkansen. Waar de deur, welke uitstapjes ik ook maar bedacht, altijd voor mij bleef openstaan.

Tijdens het voorstelrondje met nieuwe collega’s bij Leeuwendaal advies kwam daar het verlossende antwoord. Waar ik vertelde van dat anker, gaf die ene collega aan: ik denk dat je je nieuwe anker hebt gevonden! 

Warme groet Annemarie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *